Malis-uutisia

Halutessasi voit myös tilata Malisen uutiskirjeen, jolloin saat tärkeimmät kuulumiset muutaman kerran vuodessa suoraan sähköpostiisi. Kysy lisää: pallaate@malinen.info.


<< Tästä uudempiin uutisiin


Tuas on tähtäemessä Vinlantija

Malinen on tänäkin vuonna mukana, kun vuoden sarjakuvateokset taistelevat Sarjakuva-Finlandiasta. Viime vuonna Malinen ei sijoittunut kymmenen kärkeen, joten tällä kertaa panokset kovenevat: Jänis on mukana peräti kahdella kirjalla, kun sekä keväällä ilmestynyt "Oo omissas" että syksyinen pokkari "Tämä myö otettaan" on ilmoitettu kilpaan.


• 12.12.2008

Hyvvee jooluva, toevoo Malinen

Syyskausi Ylioppilaslehdessä loppui Malisen osalta näyttävästi, kun lehdessä julkaistiin tänään koko sivun Malis-spesiaali "Malinen joulupukkina". Sarjakuvassa Malinen ja siskonsa Pienj kiertelevät kotikylänsä ovelta ovelle Pukiksi ja Muoriksi pukeutuneina. Jouluisen tunnelman kruunaa sivulla käytetty punainen lisäväri.


• 30.11.2008

Pokkarj arvosteltu Kvuakissa

"Tämä myö otettaan" -pokkari on saanut mukavan arvostelun sarjakuvaportaali Kvaakissa. Lue arvostelu tästä.


• 25.10.2008

"Tämä myö otettaan" verkkokaapoessa

Uusi 176-sivuinen Malis-pokkari "Tämä myö otettaan" on ennakkomyynnissä jo useissa verkkokaupoissa:

Suomalainen kirjakauppa
Akateeminen kirjakauppa
Bookplus
Kirjasana
Booky
Suurikuu
AdLibris
Info
Zum Teufel!


• 24.10.2008

Pokkarj myynnissä messuloella

Kuten heinäkuussa jo vihjeenomaisesti uutisoitiinkin, Malisen seikkailuja on ilmestymässä pokkarimuodossa vielä tänä syksynä. Nyt tieto voidaan jo vahvistaa, kun "Tämä myö otettaan" -nimeä kantava pokkari tulee ensi kertaa myyntiin Helsingin kirjamessuilla (23.-26.10.2008). Messuilla pokkaria myydään ainoastaan Arktisen Banaanin massiivisella sarjakuvakeitaalla, mutta marraskuusta alkaen teosta pitäisi saada "kaikista hyvinvarustetuista kirjakaupoista kautta maan". Lisäinfoa seuraa.


• 13.9.2008

Ja vielä Ilta-Sanomiinnii

Juuri kun 7.9. julkaistun Savon Sanomat -uutisen pöly alkoi laskeutua, kävi ilmi että Malinen alkaa ilmestyä myös Ilta=Sanomissa. Malisen on määrä ilmestyä satunnaisesti IS:n viikonloppuliitteessä, alkaen lauantaina 13.9.2008. Yksiruutuisissa Malisissa nähdään lähinnä otteita vanhoista Ylioppilaslehdessä julkaistuista koko sivun spesiaaleista – vieläpä yhdellä lisävärillä maustettuna.


• 7.9.2008

Malinen Mullikkaan!

No jopas! 7.9.2008 alkaen Malinen on alkanut ilmestyä Savon Sanomien sunnuntainumerossa. Paria poikkeusta lukuunottamatta lehdessä ilmestyy täysin ennen julkaisemattomia strippejä. Uppeeta!

Ensimmäisen stripin kunniaksi lehdessä esiteltiin myös tekijät ja hieman sarjakuvan taustoja. Lue juttu Savon Sanomien sivuilta tai skannattuna Arkistokuapin puolelta.


• 7.7.2008

Pannaanipokkarj?

Kaupungilla liikkuu hurja huhu, jonka mukaan Malisen pojan seikkailuja oltaisiin julkaisemassa maineikkaan hedelmäfirman toimesta pokkarina nimeltä "Tämä myö otettaan". Tieto on vahvistamaton, mutta peräisin yleensä luotettavasta lähteestä.


• 18.6.2008

Tuas on ukko uutisessa

Uusin Kirkko&Kaupunki-lehtikin antoi hieman palstatilaa uudelle "Oo omissas" -albumille. Arvostelun mukaan Malisella on "itsenäisyyttä ja arvot kohdallaan". Lue juttu Arkistokuapin puolelta.


• 15.6.2008

Lempeestihän nuo kirjottelloovat

"Oo omissas" on otettu ystävällisesti vastaan sarjakuvanlukijoiden keskuudessa. Viimeisin Malisen silmiin sattunut arvostelu kirjoitettiin sarjakuvaportaali Kvaak.fi:ssä, jossa T. Mielonen sanoi mm., että kyseessä on "erinomainen sarjakuva, jota ei voi kuin suositella". No, mitäpä sitä tuohon lisäämään! Lukekaa juttu tästä.


• 2.6.2008

Elä kehtoo: Toenen paenos – ja nyt jo!

Uusi Malinen-albumi "Oo omissas" ehti olla myynnissä hädin tuskin kolme viikkoa, kun kustantaja jo joutui toteamaan varastojensa riittämättömyyden kysyntään nähden. Juuri saamamme tiedon mukaan kakkospainos albumista onkin jo tilattu! Toivotaan, että albumia piisaa nyt kaikille halukkaille. Voe mahoton!


• 31.5.2008

Tuas yks aekakaas paketissa

Kevään viimeinen Ylioppilaslehti ilmestyi eilen perjantaina. Kuumaa kesänumeroa koristi peräti sivun mittainen Malinen-spesiaali, jossa seurattiin Malisen urakointia kolmen kesätyön loukussa. Tehostevärinä mustaa tukemassa tuoreesta albumistakin tuttu ärhäkkä sininen.

Kiitokset Ylkkärin porukalle mahtavasta kaksivuotiskaudesta!


• 17.5.2008 (päivitetty 31.5.2008)

Oo omissas! -alapumin suatavuuesta

Viimeisimpien tietojen mukaan Malisen uutta, vielä painokoneilta tuoksuvaa albumia saa ainakin seuraavista kaupoista:

- Ylioppilaslehti
- Kolmen Sepän kirjakauppa (ei nettikauppaa)
- Akateeminen kirjakauppa
- Suomalainen kirjakauppa
- Suurikuu
- Bookplus
- KirjaSana
- AdLibris

Ja loppuun vielä albumin virallinen esittelyteksti:

"Malinen - Oo omissas! on Markus Miettisen ja Jaakko Seppälän toinen sarjakuva-albumi ja jatkoa viime keväänä julkaistulle albumille Malinen - Ee se oo tääsin poessulettua. Miettisen ja Seppälän kakkosalbumissa julkaistaan Ylioppilaslehdessä vuosina 2006-2008 ilmestyneitä Malinen-strippejä ja myös muutamia uusia. Malinen on ilmestynyt Ylioppilaslehdessä vuodesta 2004. Vuonna 2007 Miettinen ja Seppälä voittivat sarjallaan ensimmäisen palkinnon Kemin kansainvälisen sarjakuvafestivaalin strippisarjassa."• 17.5.2008

Artikkelintynkee Yljoppilaslehessä

Ylioppilaslehden uunituoreesta numerosta 9/2008 löytyy juttu "Oo omissas" -albumista. Tässä ote artikkelista:

"Toinen albumi jatkaa siitä mihin ensimmäisen Malisen jätti. Jänis ei ole enää ensimmäisen vuoden opiskelija, vaan tuntee jo akateemiset metkut. Eipä silti, toki siinä, ja helsinkiläisyydessä yleensäkin, riittää vielä päiviteltävää. Ja eihän 'kova kytö kottiin' ole savolaispojalta mihinkään hävinnyt".


• 9.5.2008

Kirjoo pitäs alakoo löötyvä kaapoesta

Painosta tulleen tiedon mukaan uusi Malis-albumi "Oo omissas!" on valmistunut toissapäivänä ja eilisen mittaan sitä on toimitettu kustantajalle ja suoraan kauppoihin: Akateemiseen, Suomalaiseen ja Helsingissä Kolmen Sepän Kirjakauppaan.


• 20.4.2008

"Oo omissas!" kirjapaenossa

Niin siinä sitten kävi, että vain vuosi ensimmäisen perään tulee toinen, entistäkin viehkompi Malis-albumi! Sinisten kansien välistä löytyvät Ylioppilaslehdessä vuosina 2006-2008 julkaistut stripit ja spesiaalit sekä 16 muuta tarinaa mehevöittävää strippiä.

Juuri painoon lähteneen kirjan saa kätevimmin omakseen suoraan kustantajan nettikaupasta, ja toukokuun alkupäivinä se ilmestyy myös Akateemisen, Suomalaisen ja Kolmen Sepän Kirjakaupan hyllyihin. Taatusti kevään uljain ylioppilaslahja.


• 9.3.2008

Vanahojen lehtien katsaas

Vanhoista lehtipinoista löytyi muutamia mainintoja Malisesta:

"Helsingin Sanomat" listasi 14.12.2007 menneen vuoden kirjoja otsikolla "Näitä kirjoja kriitikot kiittivät vuonna 2007". Ja katso: Olihan siellä mukana Malinenkin!

27.5.2007 ilmoitimme, että Kemin sarjakuvakilpailun palkitut sprinttistripit tullaan julkaisemaan kulttuurilehti "Kaltiossa". Tässä suora linkki strippisivulle.


• 1.3.2008

Travel bug liikenteessä

Melko tarkkaan vuosi sitten Malis-uutisissa kerrottiin, kuinka helsinkiläiseen geokätköön oli piilotettu Malinen -travel bug, jonka määränpääksi oli merkitty Juicen tori Juankoskella. Nyt, Suomea ristiin rastiin kierreltyään, Malinen on vihdoin lähellä määränpäätään. Viimeisin havainto travel bugista on Puijolta.

Lisää Malinen -travel bugista ja geokätkennästä täältä.


• 2.2.2008

Melekonen rytkääs!

Nuoresta iästään huolimatta jo legendaarisen maineen Ylä-Savon alueella saavuttanut savontaja, radiojuontaja ja lupsakka velikulta Rytkösen Olli kuuluu puhuneen kauniita sanoja Malisesta tämän aamuisessa radio-ohjelmassaan.

Tieto on peräisin tavallisesti luotettavista lähteistä, mutta toistaiseksi varmistamaton, sillä valitettavasti YLE ei tarjoa Radio Rytköstä nettistreamina.


• 27.1.2008

Se on tuas yks vuosj aluillaan

Malisen pojan seikkailut jatkuvat taas joulutauon jälkeen entiseen malliin. Ylioppilaslehden ensimmäisen numeron ilmestyttyä 25.1. käynnistyi samalla myös Malisen 5-vuotisjuhlavuosi.

Kuopiolainen ilmaisjakelulehti Viikkosavo esitteli 26.1. ilmestyneessä lauantainumerossaan Malisen tekijöitä näyttävästi. Voit lukea jutun myös verkosta: Kansi (pdf) ja sivu 2 (pdf).


• 20.11.2007

Voehan Vinlantija!

Malinen on päässyt mukaan kilvoittelemaan Sarjakuva-Finlandiasta. Ehdokkaita tulee lisää huhtikuulle saakka, mutta jo nyt on selvää, että jänis on kovassa seurassa.


• 14.11.2007

Malinen trendin harjalla

Modernina jäniksenä myös Malinen on liittynyt Facebookiin. Tälle suositulle sivustolle on perustettu sarjakuvasankarin nimeä kantava ryhmä, johon kaikki Facebookiin rekisteröityneet saavat osallistua. Tulevaisuus näyttää, minkälaiseksi foorumiksi tämä tuore "Group" muodostuu.

Malinen-groupiin ilmoittautui parin ensimmäisen päivän aikana jo n. 100 Malisen ystävää. Ryhmä löytyy luontevasti hakusanalla "malinen".


• 16.9.2007

Villiä meeninkiä vestarjloella!

Malisen ja Ilman Naistaan tekijäkaksikot villitsivät kymmenpäisen
yleisönsä tänään Helsingin Sarjakuvafestivaaleilla. Haastattelija Vesa
Kataiston ja haastattelunelikon säkenöivä kolmannestunnin verbaalinen
ilotulitus jätti katsojat haukkomaan sanattomina henkeään.


• 29.8.2007

Piäkaapunnin sarjisjuhlien ohjelmoo

Helsingin 22. sarjakuvafestivaalien ohjelma on selvillä. Voit ladata ohjelman tästä linkistä (pdf). Malisen tekijät nousevat lavalle Ilman naista -sarjakuvan tekijöiden kanssa sunnuntaina 16.9. klo 16.00 Päivälehden museossa. Näin kertoo festivaalilehti: "Oppilaskunnan julkaisuista kulttisuosioon ponnahtaneet Malinen- ja Ilman naista -sarjakuvat edustavat opiskelijahuumoria terävimmillään. Tekijöitä haastattelee Vesa Kataisto."


• 20.8.2007

Uutisvieterj viritty lomilla katkeemispisteeseen

Malinen palailee runsailta lomiltaan tuhdin uutispaketin kera. Muistathan uutisten lisäksi käydä katsastamassa Malisen lomakuvat Arkistokuappi-sivulta. Kuvia lisäillään aina silloin tällöin.

Malinen kotjseovun iänenkannattajassa
"Koillis-Savo" teki koko sivun jutun Malisesta Koulu-teemanumeroonsa 9.8.2007. Lue juttu tästä.

Uusillekkii opiskelijoelle Malista
Onnea Helsingin yliopiston uusille opiskelijoille! Tänäkin vuonna Malis-pläjäykset koristivat HYYn julkaisemaa uusien opiskelijoiden Varjo-opasta. Tällä kertaa Malis-vinjetti löytyi lisäksi hyväksymiskirjeen mukana jaettavasta HYYn esittelykirjeestä.

Kirja peruskivveen
Malisen jääminen historiaan on nyt varmistettu! Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan ja Helsingin kauppakorkeakoulun yhteisen rakennuksen, ns. kolmannen ylioppilastalon, peruskivi muurattiin perjantaina 17.8.2007 Etu-Töölössä. Kiveen asetettiin vesitiivis metallilieriö, joka kätkee nyt sisäänsä mm. tuon päivän Helsingin Sanomat ja Hufvudstadsbladetin, pullon minttulikööriä sekä Malinen - Ee se oo tääsin poessulettua -albumin! Lue koko artikkeli täältä.

Sarjakuvajuhlilla puhhuuvat myös Malisesta
Malisen tekijät osallistuvat 15.-16.9.2007 Helsingissä järjestettäviin Sarjakuvafestivaaleihin. Luvassa on paneelikeskustelua Päivälehden museossa. Lisätietoja ja tarkempi ohjelma myöhemmin.


• 18.7.2007

Malis-alapumista jo toenen paenos

Kuten H. Römpötti jo HS:ssa paljastikin (kts. edellinen uutinen), Malinen - Ee se oo tääsin poessulettua -albumista on otettu jo toinen painos. Näin kesäaikaan kirjakauppojen varastot täydentyvät hieman normaalia hitaammin, mutta ainakin Akateemisessa Kirjakaupassa uutta painosta on tällä hetkellä saatavilla.

Kirjaa myydään myös useissa verkkokaupoissa:

- Ylioppilaslehti
- Akateeminen kirjakauppa
- Suomalainen kirjakauppa
- Suurikuu
- Zum Teufel
- Bookplus
- KirjaSana
- DataClub• 2.7.2007

Hesarissakkii tykkäsivät kirjasta

Edellisessä uutisessa mainittu IS:n positiivinen arvio Malis-albumista sai viimeisen päälle hienoa jatkoa tämän päivän Helsingin Sanomissa, kun legendaarinen Harri Römpötti käsitteli kirjaa varsin myönteisesti palstallaan: "Malinen muistuttaa, että jos sarja on tarpeeksi taitavasti tehty, ei kohdeyleisöllä ole selkeitä rajoja."

Lue HS:n juttu tästä linkistä.


• 21.6.2007

Hyvvee juhannusta!

Malinen lähtee jussin viettoon iloisissa tunnelmissa. Malinen - Ee se oo tääsin poessulettua -albumi on otettu hyvin vastaan lukijoiden ja kriitikoiden keskuudessa. Viimeksi tänään Ilta-Sanomien juhannusnumeron (suurin IS koskaan!) sarjakuvasivuilla puhuttiin Malisesta näin kauniisti: "Vuuen haaskin kirja!" ja jatkettiin vielä myöhemmin: "[tarinat] ovat myös ei-kantakirjasavolaisista hillittömän hauskoja."

Lue IS:n juttu tästä linkistä.


• 27.5.2007

Toenen sija sprinttistripin SM-kisoessa

Kemin 26. sarjakuvapäivillä järjestetyssä sprinttistripin SM-kilpailussa nähtiin jälleen uusi Malis-yllätys. Kisan aiheena oli tuore tutkimustulos, jonka mukaan amerikkalaiset ovat maailman huonoimmin pukeutuvia turisteja. Tätä häkellyttävää tosiasiaa onnistuttiin käsittelemään Seepran ja Malisen keskustelussa niin sattuvasti, että 45 minuutin pikakilpailusta heltisi peräti toinen sija! Kolmanneksi sijoittui Ville Ranta ja voiton nappasi Jyrki Nissinen. Kilpailussa sijoittuneet työt tullaan julkaisemaan seuraavassa aikakauslehti Kaltion numerossa ja ne ovat nähtävillä myös sarjakuvafestivaalin sivuilla.


• 25.5.2007

Voetto Kemin sarjakuvakilipaelussa!

Malinen julistettiin tänään Kemin 26. sarjakuvakilpailun strippisarjan voittajaksi.

"Yksinkertaisesti piirtäminen on todella vaikea taiteenlaji. Vaikka Malinen on piirretty hyvin yksinkertaisesti, se on kuitenkin juuri täydellinen tämän tyyppisen strippisarjan lajissa," totesi ruotsalaisen sarjakuvakriitikko Mikke Schirénin, suomalaisen sarjakuvapiirtäjä Tommi Musturin ja Kemin sarjakuvakeskuksen puheenjohtajan, sarjakuvapiirtäjä Ilpo Koskelan muodostama raati perusteluissaan.

Tietoa muista palkituista töistä löytyy Kemin sarjakuvapäivien sivuilta. Sieltä voi myös tilata kilpailualbumin, jossa on paitsi Malis-aiheiset kannet, myös 16 ennen julkaisematonta Malis-strippiä!


• 16.5.2007

Siellä se nyt sitten köllöttää!

Odotettu Malis-albumi "Ee se oo tääsin poessulettua" on ilmestynyt tänään! Helatorstaita kaupat viettävät ovet säpissä, mutta heti perjantaina 18.5. kirjaa voi käydä ihastelemassa kirjakaupoissa (Suomalainen, Akateeminen, Kolmen Sepän). Nettiostoksia harkitsevan kannattaa klikata itsensä suoraan Ylioppilaslehden ostolomakkeeseen.

Tekijät kiittävät lämpimästi kaikkia projektiin osallistuneita, erityisesti mainiten Ylioppilaslehden mainion porukan sekä Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon maakuntarahaston, joka haistoi tulevan albumin jo vuonna 2004 (kts. uutinen 8.8.2004). Hip hei!


• 28.4.2007

Malinen Yljoppilaslehen suosituin palsta

Ylioppilaslehti julkistaa tuoreimmassa numerossaan lukijatutkimuksensa tuloksia. 1.394 henkilön vastauksista käy ilmi mm. se, että strippisarja Malinen on lehden suosituin yksittäinen osasto. Noin 60 % lehden lukijoista lukee "aina tai ainakin usein" Malisen. Ylioppilaslehden painosmäärä on n. 35.000 kpl.

Edellisen kerran lukijatutkimus tehtiin vuonna 2005, ja myös silloin Malinen oli ykkönen. Kiitämme nöyrimmin!


• 24.4.2007

Sarjakuvakirja. Nyt.

Kevään päättää melkoinen jymypaukku, kun kautta aikain ensimmäinen Malis-albumi tupsahtaa kauppoihin 16. toukokuuta! Teos sisältää Ylioppilaslehdessä vuosina 2004-2006 julkaistut stripit ja spesiaalit sekä 16 saagaa täydentävää strippiä.

Kirjaa voi kysellä ainakin Akateemisesta, Suomalaisesta ja Kolmen Sepän Kirjakaupasta sekä luonnollisesti nettitilauksena suoraan kustantajalta. Taatusti kevään 2007 tyylikkäin ylioppilaslahja!


• 7.3.2007

Geokätkentee

Tietoomme on saatettu, että Malinen seikkailee nyt myös geokätköjen kiehtovassa maailmassa! Innokkaan jänisharrastajan luontoon vapauttaman Malis-jääkaappimagneetin vaiheita voi seurailla kyseisen travel bugin sivuilla.


• 18.2.2007

Paetapalakalla

Ylioppilaslehti järjestää suurkilpailun uusimmassa numerossaan (3/2007): "Etsi ja kavalla yliopiston eniten Jeesuksen näköinen henkilö". Ehdotukset on jätettävä 31.3. mennessä osoitteeseen posti@ylioppilaslehti.fi. Palkintona kisassa Malinen-t-paitoja!

Kisa noteerattiin myös Helsingin Sanomissa. Lehtileikkeen voi lukaista tästä linkistä.


• 12.1.2007

Käsintehtyjä jiäkuappimagneettiloeta

Malinen-tuoteperhe on jälleen laajentunut, ja uusinkin tulokas noudattaa vanhoja savolaisia käsityöperinteitä! Isoveljensä kuvalla varustettuja jääkaappimagneetteja, joita voi tilata Kaapan puolelta, valmistaa Malisen pikkusisko Pienj.


• 15.12.2006

Malisen astetta erikoesempi joolu

Ylioppilaslehti esittelee vuoden viimeisessä numerossaan, miten Malisen joulu tänä vuonna etenee. Luvassa on kokonainen sivu sarjakuvaa otsikolla "Joulu Helsingissä". Lisävärinä kahden joulun takaa tuttu punainen!


• 29.10.2006

Malista tuas ruotsikssii

Malisen poika seikkaili jo toistamiseen Helsingin Yliopiston Ylioppilaskunnan uusille opiskelijoille jakaman "Varjo-oppaan" sivuilla. Mukana oli pari ihan uuden uutukaistakin ruutua. Ja ruotsinkielissä versiossa tietenkin jälleen Theresa Norrménin ja Nils-Erik Friisin erinomaiset käännökset, joihin voit tutustua tarkemmin Arkistokuapissa.

• 8.9.2006

Tuas sattuu ja tapahtuu!

Malisenpoeka on palannut pääkaapunkiin helteisissä merkeissä sujuneen kesälomansa jälkeen. Nuoren savolaisylioppilaan seikkailut jatkuvat myös Ylioppilaslehdessä.

• 19.5.2006

Suvi Savossa

Kesä tulee jälleen ja ylioppilas Malinen palaa kotikonnuilleen syvälle Savoon. Mukaan maalle lähtee myös neljännen polven stadilainen Seepra. Taivaan syaanilla tehostetun kokosivun spesiaalin myötä menevät lämpimät kiitokset menneistä kahdesta vuodesta koko Ylioppilaslehden väelle.

• 14.3.2006

Ruanu

Uusin tulokas Malis-tuoteperheessä on kotimaisella käsityöllä toteutettu Malinen-ryijy! Punaisella taustalla virnuileva jänis poseeraa samassa asennossa kuin Malinen-ristipistossakin. Käsityöihmiset tarvikepakkauksia hankkimaan - harrastelijoille suosittelemme valmista tuotetta. Lisätietoja Kaapan puolella.


• 4.3.2006

Päevän suositus: Malinen!

Vinkki viikonlopulle ovat Malisen kotisivut! Malisen kotipesä verkossa noteerattiin 4.3. Elisan maaliskuun nettivinkeissä.


• 19.1.2006

Uusia paetoja kaapan!

Malis-paitojen suuren suosion vuoksi "Ylioppilaslehti" on teettänyt
niitä uuden painoksen. Tällä kertaa tekstiilit ovat mustia, mutta kuvitus
on sama kuin punaisessa ensipainoksessakin: niskassa pieni YL:n logo ja
etumuksessa trendikäs jänishahmo, joka toteaa: "Ee se oo tääsin
poessulettua!" Lisätietoja Kaapan puolella.


• 11.11.2005

Isänmuan toevot kuleksii kampuksella

"Ylioppilaslehti" #16 tuo lukijoilleen taas kokonaisen sivullisen Malista: tällä erää spesiaalissa seurataan Malisen ja Seepran jutustelua syksyisessä yliopistoympäristössä - ja kuullaanpa ohessa hieman länsimurteitakin (kiitokset Turolle ja Villelle!). Tehosteväreistä esittelyvuorossa on ruskaisen oranssi.


• 13.10.2005

Malisenpoeka Valamistumisen vallihaavalla

Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran tänään julkaisemassa teoksessa "Valmistumisen vallihaudalla" seikkailee myös Malinen! Tutkijat Eija Mannisenmäki ja Maarit Valtari kertovat kirjassa 2000-luvun uuden opiskelijasukupolven tarinaa, jota Malinen kuvittaa. Tutkimuksen ovat toteuttaneet yhteistyössä Sitra, Suomen Nuorisotutkimusverkosto ja Opiskelijajärjestöjen tutkimussäätiö Otus.


• 3.10.2005

Kuukaoven kotimaenen olj muihennii ku savolaesten mieleen

Malisen kuukauden mittainen vierailu "Ilta-Sanomissa" päättyi perjantaina. Maanlaajuinen julkisuus tuotti myös maanlaajuista palautetta: jänis nauratti suomalaisia Turusta Rovaniemelle. Iso kiitos kaikille lukijoille ja erityisesti palautetta antaneille!


• 2.9.2005

Uus syksy Yljoppilaslehessä

Lomat ovat ohi ja opiskelijat palaavat takaisin Helsinkiin - katsasta sinäkin Malisen lomakuvat! Syksyn mittaan Malinen jatkaa seikkailujaan myös "Ylioppilaslehdessä".


• 1.9.2005

Kuukaoven kotimaenen

Malisen poika ui syyskuun ajan syvissä vesissä, kun "Ilta-Sanomat" julkaisee 22 strippiä "Kuukauden kotimainen"-osiossaan. Luvassa on paitsi ennen julkaisemattomia helmiä myös tekijöiden lyhyt haastattelu komean kuvan kanssa.


• 23.8.2005

Uuven opiskelijan varjo-opas - o samma po svenska

Malisen poika on päässyt livahtamaan Helsingin Yliopiston Ylioppilaskunnan uusille opiskelijoille jakaman "Varjo-oppaan" sivuille. Mikä kauneinta, oppaasta on tehty myös ruotsinkielinen versio. Ehdoton keräilyharvinaisuus!


• 23.6.2005

Hyvvee juhannusta ite kullekkii

Kesän ajan "Ylioppilaslehti" on tauolla ja nuori ylioppilas Malinenkin on palannut kotikonnuilleen Savoon. Siellä hän ylioppilaslakki päässään tekee heinää ja hurmaa kylän tyttöjä etelästä tarttuneilla maailmanmiehen elkeillään.


• 1.5.2005

Vappu mänj kommeesti

"Ylioppilaslehti" julkaisee jälleen kokosivun Malis-spesiaalin, jossa limittyvät Malisen ensimmäinen opiskelijavappu ja jänisperheen ensivierailu poikansa luo pääkaupunkiin. Tehostevärinä on tällä kertaa keväisen vihreä.


• 28.1.2005

Malinen.info!

Vastedes Malisen verkkokoti löytyy entistäkin helpommin: Uusi napakka osoite www.malinen.info on avattu.


• 14.1.2005

Kevätkaas Yljoppilaslehessä avattu

Uusi vuosi, uudet stripit. Kevätkauden aikana "Ylioppilaslehti" julkaisee peräti kymmenen numeroa, jokaisessa annos Malista.


• 10.12.2004

Malisen joolukalenterj

"Ylioppilaslehti" julkaisee kokosivun jouluspesiaalin, jonka 24 itsenäistä ruutua nivoutuvat yhdeksi malismaiseksi tarinaksi. Erikoisuuden lisäerikoisuutena on punainen tehosteväri.


• 3.9.2004

Strippilöetä Yljoppilaslehessä

Malinen alkaa ilmestyä "Ylioppilaslehdessä", alkaen 3.9. 2004 (nro#11). Lehti ilmestyy joka toinen viikko. Ensimmäisten julkaistavien sarjojen joukossa on jo v. 2003 palkittuja sarjakuvia, mutta uuttakin tuotantoa on luvassa suurissa määrin.


• 8.8.2004

Apurahhoo!

Suomen Kulttuurirahaston Savon maakuntarahasto on myöntänyt Maliselle apurahan sarjakuvien tekemiseen! Unelma albumista saa uutta tuulta purjeisiinsa. Kiitokset lautakunnalle.


• 21.2.2004

Koko kirja Malisenpoekoo?

On alettu suunnitella täyttä kirjallista Malisen seikkailuja.


• 9.2.2004

Malinen vieraeloo Utareessa

Malinen, ystävänsä Seepran kera, vieraili alkuvuodesta Utare-lehden sivuilla opastamassa lukijoita oikeaoppisesta sählymailan lyhentämisestä. Helppoa ja hauskaa!

Utare on Nisäkkäät Ry:n hännänkannattaja.• 28.11.2003

Malinen ruunattiin voettajaks!

Malinen, tuo pohjois-savolainen jänis, tähditti 9 stripin sikermää, joka juhlallisesti ja arvovaltaisesti palkittiin Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan järjestämässä sarjakuvakilpailussa. Sarjismittelön aiheeksi oli nimetty "Opiskelijaelämää", ja tuohon teemaanhan Malisen tarinat sopivat. Kilpailuun osallistuneissa Malis-lyhäreissä käsiteltiin tuttuun tapaan savolaisen Malisen elämää pääkaupunkimme haastavassa maailmassa.

Lue sama HYYn sivuilta. (Och här också på svenska)
Lue uutinen Kvaakin sivuilta.
Katsele voittajastrippejä Arkistokuappi-sivulta.<< Tästä uudempiin uutisiin