Malis-uutisia

Halutessasi voit myös tilata Malisen uutiskirjeen, jolloin saat tärkeimmät kuulumiset muutaman kerran vuodessa suoraan sähköpostiisi. Kysy lisää: pallaate@malinen.info.


• 9.10.2020

Malinen on palannut? Ee voe olla.

Totta se on: Malisen on nähty kulkevan Helsingin kaduilla! Mitä on tapahtunut? Lue lisää Arkistokuapista.


• 4.2.2019

Että mitenkä? Malinen somettaa!

Seitsemän vuoden nokosten jälkeen jänis on herännyt virkeänä ja rientänyt suoraan someen! Malisen äetin poeka löytyy sekä Facebookista että Instagramista nimellä Ite Malinen. Luvassa ainakin vanhoja strippejä, ja kuka tietää jos oikein sattuu planeetat linjaan, jotain uuttakin sisältöä. Käy kurkkaamassa ja kliksauta jänis ystäväksi!


• 23.9.2012

Haaskoo pallaatetta

Pyytämättä ja yllättäen nimim. Routakoto on kirjoittanut mieltälämmittävää palautetta Malis-pokkarista "Tämä myö otettaan" (2008). Tutustu blogikirjoitukseen tästä.


• 1.9.2012

Ylykkärin verkko haltuun

Malisen 9. kausi Ylioppilaslehdessä on alkanut! Modernin teknologian kehitys on saanut jäniksestäkin niskaotteen: Alkaen syyskuusta 2012 Malis-stripit julkaistaan sähköisesti osoitteessa www.ylioppilaslehti.fi. Laittakaahan kirjanmerkiksi ja käykää katsomassa uutta materiaalia kahden viikon välein!


• 14.8.2012

Malinen eholla lehteen

Sarjakuvan ystäville on tarjolla herkullinen vaikuttamismahdollisuus, kun Warkauden Lehti järjestää lukijaäänestyksen lehden tulevista strippisarjakuvista. Malisella on kunnia on olla mukana viikoilla 33-35 järjestettävässä mittelössä. Toivotaan jänikselle mitä parasta onnea!

Warkauden Lehti ilmestyy kuutena päivänä viikossa Varkauden kaupungin ja sen viiden naapurikunnan alueella. Lehden levikki on 10 272 kappaletta.


• 30.8.2011

Malisen äetin poeka mukana näöttelyssä

Suomalaisen sarjakuvan 100-vuotisjuhlien kunniaksi Sanomatalon Mediatorilla esitellään suomalaista Ilta-Sanomissa ja Helsingin Sanomissa vuosien varrella esillä ollutta sarjakuvaa. Sarjakuvan sanomaa -näyttelyssä voi tutustua mm. Muumipeikon, Joonaksen, Mämmilän ja Lempin kaltaisiin klassikkoihin. Oma osionsa on myös Ilta-Sanomien Kuukauden kotimaisella sarjakuvalla, jonka yhteydessä näyttelytilaa saa myös Malinen.

Näyttely on esillä Sanomatalon Mediatorilla (Töölönlahdenkatu 2, Helsinki) 31.8.2011-11.9.2011, jonka jälkeen se pakataan kasaan ja se lähtee kiertämään museoita, kirjastoja ja muita näyttelytiloja ympäri Suomen.

Katso kuva.


• 28.8.2011

Uus kaas Ylykkärissä

Ylioppilaslehti sekä Malinen palaavat kesälaitumilta, kun syksyn ensimmäinen numero kolahtaa tilaajille ja jakelupisteisiin 2.9.2011. Pysykäähän menossa mukana!


• 8.4.2011

Putki jatkuu!

Malisen menestys Tampere kuplii ry:n järjestämässä Sarjakuva-Finlandia -kilpailussa pysyi tänäkin vuonna entisellä tasollaan. Jo neljättä vuotta peräkkäin Malinen jäi kärkikymmenikön ulkopuolelle ja näin myös ilman pääpalkintoa vuoden 2010 parhaasta sarjakuva-albumista.

Onnittelut kaikille palkituille. Lue lisää: Sarjakuva-Finlandia


• 18.2.2011

Ylykkärin netissä tapahtuu

Ylioppilaslehden nettisivut ovat uudistuneet. Lehti on mm. nyt luettavissa iPadilla. Vanhaakaan ei olla unohdettu; tarjolla luettavaksi ovat kaikki artikkelit vuodesta 1995 lähtien sekä digilehdet vuodesta 2008. Mukana lukijoita uudelle saitille tervetulleeksi toivottamassa ovat myös Malinen ja Seepra.

Ja osoitehan on vanha tuttu: ylioppilaslehti.fi
Katso kuva sivuista 18.2.2011 tästä.


• 9.1.2011

Uus vuosj, vanahat kujjeet

Hyvää uutta vuotta! Malisen tapaa vuonna 2011 tutuilla paikoilla: Niin Ylioppilaslehden, Viikkosavon kuin Suomenmaankin stripit jatkuvat entiseen malliin.


• 11.11.2010

Pistähän rähinä piälle Vinlantija-ehokkaana

Malis-albumisarjan tuorein, Pistähän rähinä piälle, on ilmoitettu taas mukaan Sarjakuva-Finlandia -mittelöön. Kisaan pääsevät mukaan kaikki vuonna 2010 ilmestyneet teokset ja palkinto jaetaan Tampereella 8.4.2011. Toivotetaan onnea jänikselle!

Tutustu ehdokkaisiin kilpailun sivuilla.


• 6.9.2010

Uus kaasi Ylykkärissä

Kun kesästä on hädin tuskin toivuttu, Ylioppilaslehden uuden toimituksen ensimmäinen lehti on jo vaivihkaa ilmestynyt. Iloksemme voimme kertoa, että Malinen jatkaa tutulla paikallaan lehden viimeisellä aukeamalla. Uusia seikkailuja on siis luvassa jatkossakin aina kahden viikon välein.

Ylkkäri jaetaan ilmaiseksi kaikille Helsingin yliopiston opiskelijoille. Sitä on lisäksi jakelussa yliopiston kampusalueilla. Lehden voi myös tilata kotiin (26 €/17 numeroa, opiskelijoille 13 €).


• 14.5.2010

Jäniksen kasvutarina Ylkkärissä

Jälleen yksi epookki saa kauniin päätöksensä. Ylioppilaslehden vuosien 2008-2010 toimitus on saanut työnsä päätökseen ja viimeinen numero on kannettu lukijoiden postilaatikoihin. Kevään viimeiseen numeroon on mahtunut taas sivun mittainen Malis-spesiaali. Tällä kertaa nähdään viiden neliruutuisen stripin kautta välähdyksiä Malisen nuoruusvuosilta Savosta. Sivu on saanut nimen "Kasvutarina" ja koristuksekseen peräti neljä eri tehosteväriä: sinisen, punaisen, oranssin ja vihreän.

Malinen tekijöineen kiittää kaikkia asianomaisia kuluneista kahdesta huumorintäyteisestä vuodesta.


• 5.5.2010

"Rähinän" arvostelu Kvuakissa

Sarjakuvaportaali Kvaakkiin ilmestyi tänään Jukka Laineen kirjoittama arvostelu uusimmasta Malis-kokoelmasta "Pistähän rähinä piälle". Kiitämme huomiosta!

Lue arvostelu tästä linkistä.


• 16.4.2010

Pistähän rähinä piälle!

Varma kevään merkki on uusi Malis-albumi. Ylioppilaslehden kahden edellisen vuoden Malis-stripit on taas koottu yksiin kansiin ja ensi viikolla painosta odotetaan jo kolmatta Ylioppilaslehden Kustannuksen julkaisemaa Malinen-albumia Pistähän rähinä piälle. Kirja on taattua Malis-laatua, väriltään vihreä ja se sisältää lähes 60 strippiä ja kolme pidempää tarinaa.

HUOM: Kirja on jo tilattavissa ennakkoon kustantajan sivuilla!

Lue myös Ylioppilaslehden uutta kirjaa mainostava artikkeli "Kaapin metsästys".


• 7.4.2010

Sentterissä revitellään

Suomenmaa-lehden uutukainen kuukausiliite Sentteri revittelee uusimmassa numerossaan Malisen maailmaa näyttävästi peräti kolmella sivulla. Lue juttu tästä! (pdf)

Malis-strippejä julkaistaan Suomenmaassa neljästi viikossa.


• 15.3.2010

Piäsiäespupusta suklaalevy

Lähestyvä pääsiäinen tuo markkinoille erikoisen jänisherkun. Malinen-käsityötuotteiden kirjo kasvaa, kun helsinkiläinen konditoria Mayra esittelee luomansa Malinen-suklaalevyn. Tätä n. 160 gramman painoista valkosuklaalevyä kannattaa kysyä suoraan Mayran palvelevalta henkilökunnalta: mayra@mayra.fi. Malinen-levy on myynnissä kausiluontoisesti, joten makeannälkäisten kannattaa toimia rivakasti.

Lue lisää ja katso kuva Kaapan puolelta tai suoraan Mayran sivuilta www.mayra.fi.


• 23.1.2010

Jänis yläkoolun oppikirjaan

Kuten uutisesta 14.3.2009 saimme lukea, Malisella on jo kokemusta Suomen nuorison tukemisesta heidän opintiellään. Nyt urakka jatkuu. Otavan "Ammattiäikän" jälkeen on vuorossa WSOYpron julkaisema AVARA Suomi, maantiedon oppikirja 7–9. luokille. Malinen on opuksessa mukana yhdellä kuvalla savolaismurteita käsittelevän kappaleen kuvituksena. Osuva paikka!

Katso kuva "Malisen sivusta".


• 11.1.2010

Huumorta suoraan luuriin

Paitsi edellisessä uutisessa mainituissa lehdissä, Malinen on tammikuusta alkaen luettavissa myös verkossa ja puhelimessa. Sarjakuvien "digitaalisiin jakelujärjestelmiin" erikoistunut Epuuk on ottanut Malisen valikoimiinsa. Suomeksi sanottuna Malis-strippejä saa jatkossa ladattua suoraan kännykkään!

Ensimmäiset stripit tulevat myyntiin 14.1.2010. Ehottomasti tutustumisen arvonen juttu!

Lue uutinen epuuk.comin sivuilta.


• 6.1.2010

Suomemmua ja Malinen yhteestyöhön!

Vuosi alkaa tohinalla, kun tammikuusta alkaen Malinen rupeaa ilmestymään Suomenmaan sarjakuvasivuilla! Strippejä julkaistaan peräti neljästi viikossa ja joukossa on vanhojen tuttujen juttujen lisäksi jonkin verran myös uutta materiaalia. Vuoden aluksi aiheesta ilmestyi artikkelikin, joka on luettavissa tästä linkistä.

Suomenmaan lisäksi Malinen ilmestyy vuonna 2010 ainakin Ylioppilaslehdessä, Ilta-Sanomissa sekä Viikkosavossa.

Suomenmaa on Keskustan pää-äänenkannattaja ja sen levikki on n. 12.000 kpl.


• 12.12.2009

Malisen joolupaketti

Ylioppilaslehden syyskausi on ohi ja vuoden viimeinen numero on tullut uunista ulos. Lehden lopusta löytyy jo perinteiseksi muodostunut joulu-Malinen. Tällä kertaa saamme nauttia "neljä pientä annosta" Malisen ja kumppaneiden joulunvietosta: Kettusen kanssa Malinen kulkee ylioppilaiden soihtukulkueessa, Koiran ja Kärpäsen kanssa vedetään tiernapoikia, Seepraa Malinen käy hämmentämässä kuusikaupoilla ja Herra Sian kanssa saunotaan. Ei kai joulu tuosta enää parane!


• 18.10.2009

Malinen tuas Ilta-Sanomissa

Malinen jatkaa uusilla yksiruutuisilla Ilta-Sanomien viikonloppuliitteen sarjakuvasivuilla. Malinen esiintyy syksyn aikana satunnaisesti otsikon "Viikon vierailijat" alla yhdessä muiden huumoriruutujen kera.


• 4.10.2009

Travel Bug Juicen torilla!

Alkuvuonna 2007 reissunsa Helsingistä aloittanut Malinen Travel Bug on päässyt perille Juicen torille Juankoskelle. Lue matkakuvaus Arkistokuapista (kohdasta "Vielä jottae muuta").

Klikkaa tästä Malinen Travel Bugin kotisivu sekä lisätietoa geokätköilystä.


• 13.9.2009

Viikkosavokii alottelloo yhteestyötä Malisen kansa

Vasta kun pöly on laskeutunut edellisviikon Koillis-Savon artikkelin jälkeen, pamauttaa Kuopion luetuin lehti, ilmaisjakelulehti Viikkosavo uuden jutun Malisesta. Ja mikä hurjinta: Viikkosavo aloittaa Malisen julkaisemisen kerran viikossa – vuonna 2009 Malis-strippi löytyy lauantain lehdestä ja ensi vuodesta alkaen keskiviikkonumerosta.

Jo 125-vuotias Viikkosavo jaetaan kaikkiin kuopiolaiskoteihin sekä lisäksi Siilinjärven, Vuorelan, Toivalan ja Riistaveden taajamiin. Lukijoita lehdellä on jo yli 75.000.

Lue tuore uutinen ja artikkeli tekijöistä suoraan Viikkosavon sivuilta (pdf).


• 1.9.2009

Kotjseotulehti huomijoe

Maanantaina 31.8.2009 ilmestyneessä Koillis-Savossa on Malinen tekijöineen näyttävästi esillä. Otsikon "Tätä en kyllä ilikiä kotona kertoo" alla kerrotaan mm. keneen Kuapin hahmo perustuu, mistä sarjakuvasta tekijät eivät ole innoissaan ja mihin Suomen pääkaupunki pitäisi siirtää.

Jos et kuulu aviisin tilaajiin, voit lukea jutun tästä linkistä.


• 20.8.2009

Lokiloessa huomijjoo!

Malinen on mainittu tänä samana päivänä peräti kahdessa eri blogissa. Huh! Voiko tämä olla Satumaa?

Laitisen Reetta avaa arkistojaan ja paljastaa sarjakuvan, jolla osallistui vuonna 2003 HYY:n "Opiskelijaelämää"-sarjiskisaan, josta Malisenkin tarina sai alkunsa. Hienoa, Malinen suosittelee!

Satujatar taas kehuu toimineensa malisuuden evankelistana ja postaapa oikein kuvankin Isusta ja Malisesta helsinkiläisellä rantakalliolla.


• 12.8.2009

Luonnonsuojelija äkkäsj jäniksen!

Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenlehti Luonnonsuojelija huomioi uusimmassa numerossaan kevään viimeisessä Ylioppilaslehdessä ilmestyneen pyöräilyaiheisen Malis-spesiaalin. Tai tarkkaan ottaen ruudun, jossa Seepra väittää Saimaalla lossin kannelta nähneensä saimaannorpan, mihin Malinen epäilee: "Jaa... Ettee kuule vuan oes ollunna dodo."


• 31.5.2009

Viimestä kertoo Mullikassa

Savon Sanomien ja Malisen lähes vuoden mittainen yhteistyö päättyy sovitusti kesään, kun strippejä on ilmestynyt yhteensä 39 kappaletta. Kaikki Mullikassa julkaistut stripit löytyvät Malinen.infosta Arkistokuapin puolelta. Kuumaa kesää kaikille SS:n lukijoille ja kiitos kuluneista kuukausista!

Malisen seikkailut jatkuvat entiseen malliin Ylioppilaslehdessä taas kesän jälkeen.


• 14.5.2009

Eorooppalaenen savolaesjänis

Eurooppalainen Suomi ry:n julkaisu "Eurooppalainen" käsittelee vuoden ensimmäisessä numerossaan päivänpolttavaa aihetta: eurovaaleja. Teemaan ottaa venkoilevan kantansa myös Malinen – lue 6-ruutuinen strippi lehden sivulta 23.

Linkki pdf:ään (5,44 Mb)


• 30.4.2009

Erjlaenen vappu-Malinen

Ylioppilaslehti tarjosi vapun kunniaksi lukijoilleen erityisherkkua, kun perinteisen Malis-stripin sijaan lehdessä julkaistiin sarjakuvataiteilija Jarno Latva-Nikkolan näkemys tutusta aiheesta. Helsingin Sanomien "Palsan perilliseksikin" tituleeraama Latva-Nikkola esittelee kolmella stripillä, millainen olisi "Törky-Malinen".

Lue Törky-Maliset ja artikkeli "Paha jänis" Ylioppilaslehden sivuilta sekä skannauksina arkistokuapista.


• 14.3.2009

Äetin kieltä opettammaan

Malinen kunnostautuu uudella mieltäkiehtovalla elämän osa-alueella, kun kustannusyhtiö Otava pistää jäniksen murteineen elävöittämään uutta ammattiin kouluttautuville suunnattua äidinkielen oppikirjaansa Ammattiäikkä. Kirjasta löytyy täysi värisivullinen Malisen perheen seikkailuja vappuisessa Helsingissä ja harjoituksien puolelta vielä stripillisen verran savolaisasennetta työnhakuun.

Katso kuva "Malisen aukeamasta".


• 16.2.2009

Ee tullunna Vinlantijjoo

Malinen oli tänäkin vuonna mukana taistelussa Sarjakuva-Finlandiasta. Valitettavasti menestys oli yhtä huumaavaa kuin edelliselläkin kerralla, eli jänishuumoria ei arvostettu kymmenen kärkeen. Mutta hävetä ei tarvitse, sen verran mainiota tavaraa finaalissa tänä vuonna on. Käykäähän katsomassa!


• 4.2.2009

Karjalaenennii myöns tykkeeväsä

Naapurimaakunnan pää-äänenkannattaja Karjalainen esitteli vuonna 2008 ilmestyneet Malis-painokset eilen kulttuurisivullaan ja kehui jänistä niin, että ihan korvia kuumottaa. Jutun voit lueskella verkkoversiona tai mahtavana alkuperäissivun skannauksena.

• 17.1.2009

Jänis maestuu Tyrnävän verjkoerille

Mainio sarjakuvaportaali "Tyrnävän verikoirat" nimesi Malisen kotisivut "Viikon linkiksi". Malisenkin on helppo suositella Verikoiria – käykäähän tarkistamassa!

• 14.12.2008


Tästä vanhempiin uutisiin (2003-) >>